wandelen met ezels

Kindertekeningen , een bron van belangrijke informatie!!! 

Ben je soms ook verbaasd over de tekeningen van je kind ? De beeldtaal bestaat al duizende jaren om je te uiten; denk maar even aan alle rotsschilderingen die in de oertijd al gemaakt werden. Het zit in onze oer-genen om op deze manier onze wensen, angsten, en verlangens zichtbaar te maken . Het is een universele taal zonder te spreken. 

Na vele wetenschappelijke studies is gebleken dat kinderen deze teken-taal nog heel goed beheersen, en dat er ondanks het verschil in bijvoorbeeld taal en cultuur nog steeds dezelfde symbolen en kleuren worden gebruikt om uitdrukking te geven van wat er zich afspeelt in het hoofd en het hart.

Er  zijn kinderen die het moeilijk vinden om de juiste woorden te vinden om uiting te geven aan hun emoties. 

Door een analyse te maken van hun tekeningen zijn we echter in staat de gebruikte materialen, symboliek, kleuren, en dynamiek te ontdekken en zo een inkijk te krijgen in wat het kind ons wil vertellen. 

Deze techniek kan worden gebruikt voor alle kinderen , zelfs als ze weinig spreken , de taal niet machtig zijn, of gewoon introvert zijn. 

Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om kinderen te helpen om hun trauma's te verwerken , (bijvoorbeeld bij vluchtelingen) of gewoon om in beeld te brengen waar een kind momenteel behoefte aan heeft of hulp voor kan gebruiken.Sinds een jaar mag ik me nu officieel een tekening-lezer noemen, en ik mag zeggen dat het heel boeiend maar zeer intensief is. 

Een tekening analyseren , daar ben ik vlug een paar uur mee bezig. 

Er zijn 3 manieren om aan de slag te gaan :
1. Individuele begeleiding :  het kind maakt zijn tekening bij mij, en krijgt hiervoor alle materialen ter beschikking zodat er volledig vrij kan gewerkt worden zonder beinvloeding van buitenaf. Daarna begin ik aan de analyse


2. Je brengt een tekening binnen van je kind waar je vragen over hebt, en ik analyseer deze .


3. Je neemt contact met me op en laat het kind thuis een opdracht tekenen die je van mij krijgt; ik geef dan de nodige uitleg hoe je best te werk gaat.

Je brengt de tekening binnen , en ik ga aan de slag.


Prijzen voor een analyse :


  • individuele begeleiding en analyse      65 euro
  • analyse van de hoofdzaken                    20 euro
  • diepgaande analyse                                 50 euro 
 
 
Je mag me telefonisch contacteren
Je kan me best via email contacteren